Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Народно позориште Републике Српске биће на точковима између три града у Србији.

Наиме, у уторак, 22. октобра, у Народном позоришту у Београду извешће представу „Сумњиво лице“, Бранислава Нушића, у режији Ивана Плазибата. „Сумњиво лице“ у продукцији НПРС-а је једна од представа које ће бити изведене у склопу јубилеја под називом „Славимо Нушића“, а поводом 160 година од рођења овог српског писца.

Дан послије, у сриједу, 23. октобра, НПРС учествује на 33. „Данима Зорана Радмиловића“ са представом „Швабица“, по мотивима приповијетке Лазе Лазаревића, у драматизацији и режији Душана Петровића. Представа је премијерно изведена 18. октобра.

У Београдском драмском позоришту, у склопу Фестивала „Наши дани“, који се сад већ традиционално одржава као размјена представа између ова два позоришта, Народно позориште Републике Српске ће извести двије представе. У петак, 25. октобра, биће изведена представа „Мали ратови и кабине Заре“, ауторке Виде Давидовић, у режији Ивице Буљана, а у суботу, 26. октобра, представу „Швабица“ ће имати прилику да види и београдска публика.

У међувремену, у Вршцу, на Фестивалу класике Вршачка позоришна јесен, који ће бити одржан 31. пут у Народном позоришту „Стерија“, учествоваће представа „Урнебесна трагедија“, Душана Ковачевића, у режији недавно преминулог редитеља Јагоша Марковића, копродукциони пројекат Народног позоришта Републике Српске и Народног позоришта у Београду.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.