srenfrderu

Резервација карата

051/314-006

Радно вријеме

08.00h - 20.00h

Радно вријеме (субота)

17.00h - 20.00h

Већ традиционална сарадња Народног позоришта Републике Српске и Аддико Банке а.д. Бања Лука наставиће се и ове године. Као и протеклих година, Аддико банка ће пружити подршку у организацији Театар феста "Петар Кочић", на којој ће бити и домаћин једне представе. Марио Иванковић, предсједник Управе Аддико Банк а.д. Бања Лука, и Ненад Новаковић, директор Народног позоришта Републике Српске, потписали су уговор о наставку сарадње ове двије институције, те наставку подршке редовним активностима Позоришта.

"Спонзорска стратегија Аддико банке подразумијева подршку култури и културном дјеловању. Обзиром да смо са овом реномирнаом позоришном кућом успјешно сарађивали и претходних година, одлучили смо наставити ову сарадњу, те поред подршке осталим редовним пројектима Позоришта у наредној сезони, подржати и реализацију Театар феста "Петар Кочић.", изјавио је Марио Иванковић, предсједник Управе Аддико Банк а.д. Бања Лука.

"Аддико банка је својим дјеловањем у претходним годинама постала велики пријатељ нашег Позоришта, али и велики пријатељ културног дјеловања уопште. Својим радом и репертоаром трудимо се оправдати указано повјерење, те понудити што више различитог културног садржаја нашим грађанима. Подршка Аддико банке нам дозвољава да радимо више и боље, и на томе смо изнимно захвални," изјавио је Ненад Новаковић, директор Народног позоришта Републике Српске.

Аддико банка, у оквиру своје стратегије дјеловања према локалној заједници, посебно мјесто даје подршци позоришним кућама у БиХ. Осим Народног позоришта Републике Српске, Банка континуирано подржава и рад других позоришних кућа, али и низ других позоришних манифестација у Босни и Херцеговини. Осим позоришта, Аддико банка настоји оснажити своје присуство и на музичкој сцени, првенствено кроз подршку музичким фестивалима.

  

Представа Народног позоришта Републике Српске „Ожалошћена породица“, аутора Бранислава Нушића, у адаптацији и режији Николе Пејаковића, наступиће у сриједу 22. маја на XX Театар фесту Добој 2019, који се одржава у Центру за културу и образовање Добој, од 19. до 24. маја.

 

РАСПОРЕД ИГРАЊА МОНОДРАМА

 Улаз слободан! 

 

 Недјеља, 02. 06. у 18.30

Ја Исадора“, ауторски пројекат Кристине Шиканић, Академија умјетности, Бања Лука, игра Кристина Шиканић.

 

Понедјељак, 03.06. у 18.30

Има нека тајна веза“ Душка Трифуновића и Милана Димића, Академија умјетности, Бања Лука, игра Милан Димић.

 

Уторак, 04.06. у 18.30

Нисам била овде“ Неде Гојковић, у режији Мине Ћирић, Факултет драмских уметности Београд, игра Татјана Димитријевић.

 

Сриједа, 05.06. у 18.30

Робијаш“ Ахмеда Мурадбеговића, драматизација и режија Муниб Милинкић, Зеница, игра Адем Смаилхоџић.

 

 Четвртак, 06.06 у 18.30

Песник за песнике“, Момчилa Настасијевићa, Нас театар, Горњи Милановац, игра Иван Перковић.

 

Петак, 07.06.2019. у 18.30

Пометња питомца Терлеса“, Роберта Музила у драматизацији Васка Раичевића и режији Зорана Ракочевића, АТАК Подгорица, игра Марко Тодоровић.

У петак 17. маја са почетком у 11.00 часова у Народном позоришту Републике Српске одржана је конференција за медије поводом саопштења селекције III Међународног фестивала монодраме младог глумца, који се одржава у склопу пратећег програма Театар феста. Селекторка др Љиљана Чекић је саопштила овогодишњу селекцију Фестивала монодраме, који се ове године одржава под слоганом „Најбоље тек долази“.

 

Извјештај селектора III Међународног фестивала монодраме младог глумца,

који се одржава у оквиру XXII Театар феста „Петар Кочић“ 2019

Представа НПРС „Каролина Нојбер“ аутора Небојше Ромчевића, у режији Кокана Младеновића, изабрана је у званичну селекцију 38. Позоришних/казалишних игара БиХ, које ће бити одржане у Јајцу од 29. јуна до 7. јула текуће године.

 

Саопштење селектора:

Програмска представа која изванредно илуструје савремени социјални поглед на стање позоришта и умјетности уопште код нас кроз причу, не сасвим биографску, о Каролини Нојбер, глумици, и реформаторки позоришта из Њемачке средином осамнаестог вијека. Трагична прича о Каролини, редитељу Кокану Младеновићу је послужила да критички проговори о нашем времену и нашој културној ситуацији. Режирана модерно, играна савремено, ова представа заслужује да отвори Фестивал и својим значењима подвуче и нагласи теме о којима сам започео овај извјештај.

 

Селектор: Страјо Крсмановић