srenfrderu

Резервација карата

051/314-006

Радно вријеме

08.00h - 20.00h

Радно вријеме (субота)

17.00h - 20.00h

Представа „Како засмијати Бога“ (Комедија о онима који планирају), аутора Шона Гренана, у режији Жељка Стјепановића, настала у продукцији Народног позоришта Републике Српске, учествује на IV Међународном фестивалу „Дани Јурислава Коренића“, који ће бити одржан од 12. до 19. децембра у Камерном театру 55 у Сарајеву. Наступ ансамбла НПРС, предвиђен је у недјељу 15. децембра са почетком у 20.00 часова.

Представа „Сабирни центар“ која је на репертоару Народног позоришта Републике Српске у петак 13. децембра са почетком у 20.00 часова, отказана је из техничких разлога. Купљене улазнице публика може вратити на благајни Позоришта.

Проглашењем побједника у суботу 7. децембра, у сали Културног центра Источно Ново Сарајево завршен је XXIV Међународни фестивал малих сцена и монодраме. Награду за најбољег глумца Фестивала добио је глумац Народног позоришта Републике Српске Златан Видовић, за улогу Колмана Конора у представи „Усамљени Запад“, аутора Мартина Мекдоне, у режији Белинде Божичковић, која је настала у продукцији Народног позоришта РС.

 

Представа Народног позоришта Републике Српске „Отац и син“ (Дечја посла), аутора Небојше Ромчевића у режији Николе Пејаковића, у недјељу 8. децембра гостује у Бечу, у Акцент театру. Наступ ансамбла НПРС предвиђен је са почетком у 19.30 часова.

У Народном позоришту Републике Српске у четвртак 12. децембра са почетком у 20.00 часова, гостује Театар Ругантино из Загреба, са представом „Сирена и Викторија“, аутора Александра Галина, у режији Филипа Гринвалда. Представа ће бити изведена на Великој сцени НПРС. Улазнице су у продаји на благајни Позоришта.