srenfrderu

Резервација карата

051/314-006

Радно вријеме

08.00h - 20.00h

Радно вријеме (субота)

17.00h - 20.00h

Представа Народног позоришта Републике Српске „Злочин и казна“ аутора Фјодора Михајловича Достојевског, у режији Душана Петровића, иде на турнеју по Републици Србији, у склопу које ће наступити у три града. У четвртак 14. новембра представа „Злочин и казна“ ће играти у Позоришту „Добрица Милутиновић“ за публику у Сремској Митровици, у петак 15. новембра ансамбл нашег позоришта очекује наступ на сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта у Новом Саду, а у суботу 16. новембра представа „Злочин и казна“ учествује у такмичарском програму XXVII Међународног фестивала позоришне класике „Вршачка позоришна јесен“, а по избору који је начинио селектор Ђура Мрђа. Фестивал ће бити одржан у Народном позоришту Стерија у Вршцу од 15. до 22. новембра, а наступ ансамбла НПРС предвиђен је са почетком у 20.00 часова.

Поводом наступајуће, десете по реду, Ноћи театра БиХ, одржана је конференција за медије у Народном позоришту РС у Бањој Луци. Ноћ театра 2019. се ове године одржава 16. новембра у 11 европских држава. Овогодишње земље учеснице су:  Хрватска, Словачка, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Словенија, Србија, Аустрија, Холандија, Чешка, Бугарска и Белгија.

У Народном позоришту Републике Српске у четвртак 14. новембра гостује представа „Женидба“, аутора Н. В. Гогоља, у режији Милана Караџића, настала у продукцији Народног позоришта у Приштини. Представа „Женидба“ ће бити изведена на Великој сцени са почетком у 20.00 часова. Улазнице су у продају на благајни Позоришта.

Народно позориште Републике Српске обавјештава јавност да су улазнице за први концерт регионалне турнеје Марка Луиса, заказан за 15. новембар на Великој сцени НПРС, распродате! Због великог интересовања организатор је организовао и други термин концерта Марка Луиса, у суботу 16. новембра са почетком у 20.00 часова, такође у Народном позоришту РС. Улазнице за концерт 16. новембра су већ пуштене у продају на благајни Позоришта.

Представа Народног позоришта Републике Српске, „Ожалошћена породица“ аутора Бранислава Нушића, у адаптацији и режији Николе Пејаковића, у четвртак 31. октобра са почетком у 20.00 часова, биће одиграна у хуманитарне сврхе. Хуманитарну акцију је покренуло Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској „Мрвице“. Сав приход од продатих улазница биће искоришћен за куповину медицинске опреме, која ће бити уручена одјељењу интензивне и одјељењу полуинтензивне његе на Клиници за педијатрију, Универзитетског клиничког центра Републике Српске.