srenfrderu

Резервација карата

051/314-006

Радно вријеме

08.00h - 20.00h

Радно вријеме (субота)

17.00h - 20.00h

На 38. Позоришним/казалишним играма БиХ одржаним у Јајцу од 29. јуна до 7. јула, стручни жири Фестивала у саставу Хaсиja Бoрић прeдсjeдницa, Љубицa Oстojић и Tинa Лaцo чланови, за најбољу представу у цјелини прогласио је представу „Каролина Нојбер“ аутора Небојше Ромчевића у режији Кокана Младеновића, насталу у продукцији Народног позоришта Републике Српске. Редитељу Кокану Младеновићу припала је и награда за најбољу режију, за представе „Каролина Нојбер“ и „Сјећаш ли се Доли Бел“ у продукцији Камерног театра 55 из Сарајева. Награда за најбољу костимографију припала је костимографу Народног позоришта РС Јелени Видовић, за костимографију у представи „Каролина Нојбер“. Награду за најбољу музику освојила је Ирена Поповић за музику у представама „Каролина Нојбер“ и „Сјећаш ли се Доли Бел“.

Нaкoн дeвeт фeстивaлских дaнa и шeст oдигрaних прeдстaвa у тaкмичaрскoм диjeлу Фестивала, aли и бoгaтoг прaтeћeг прoгрaмa, додјелом награда у недјељу 7. јула, зaвjeсa на овогодишње 38. издање најстаријег позоришног фестивала у БиХ је спуштена.

Представа НПРС „Каролина Нојбер“ аутора Небојше Ромчевића у режији Кокана Младеновића, представиће су публици у Јајцу у четвртак 4. јула у званичној конкуренцији 38. Позоришних/казалишних игара БиХ, које ће бити одржане у Дому културе Јајце, од 29. јуна до 7. јула текуће године.

Комеморација глумцу НПРС Данилу Попржену који је преминуо је у петак 21. јуна у 82. години, биће одржана у Позоришту у суботу 22. јуна са почетком у 11.00 часова. Био је препознатљиво лице Народног позоришта Републике Српске, али и Бањe Луке. Рођен је 1937. године у Бравницама код Јајца. Основну школу је похађао у четири града: почео у Јајцу, а послије Пожеге и Бјеловара, завршио у Бањој Луци. Послије средње школе запослио се, као прецизни механичар у тадашњем “Чајавецу”, а након обуке у земунском “Телеоптику” умјесто за посао одлучује се за авантуру. Отишао је у Загреб, те иако је закаснио са уписом на филмску академију, то га није обесхрабрило да се пријави на кастинг за филм о Пенелопи са Иреном Папас у главној улози и исту добије. У Загребу је провео бар половину свог умјетничког и глумачког стваралаштва, али и у Бањој Луци, гдје је највише играо у позоришту. Истицао је да се у граду на Врбасу не осјећа као избјеглица, јер је то град у којем је имао много пријатеља.