ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ "САБИРНИ ЦЕНТАР" - ДОДЈЕЛА НАГРАДА

Отварањем изложбе „Властимир Ђуза Стојиљковић“ (1929-2015) у 19.30 часова, и премијерним извођењем представе „САБИРНИ ЦЕНТАР“ аутора Душана Ковачевића у режији Марка Мисираче са почетком у 20.00 часова, званично је обиљежен 87. рођендан Народног позоришта Републике Српске, чиме је званично и почела 88. позоришна сезона националног театра. Након одигране представе, додијељене су награде за најбоља умјетничка остварења у претходној позоришној сезони:

1. Одлуком Умјетничког савјета НПРС за најбољу представу је проглашена представа: "ШВАЈЦАРСКА" аутора Петра Михајловића, у режији Милана Нешковића, у којој до изражаја долазе завидан осјећај за стил и жанр, те искрена глумачка игра цјелокупног ансамбла који влада модерним изразом. Плакету за најбољу представу умјетничком директору НПРС, господину Александру Стојковићу, уручио је министар просвјете и културе у Влади РС, господин Дане Малешевић.

Одлука је донесена једногласно.

2. Награда за најбољу глумицу, која је језгоровита и са пуно незадрживог шарма у представама „Посљедњи мејдан Петра Кочића“ у режији Небојше Брадића и „Швајцарска“ у режији Милана Нешковића, додијељена је Миљки Брђанин. Плакету за најбољу глумицу, уручио је предсједник Управног одбора НПРС, господин Александар Пејаковић.

Одлука је донесена једногласно.

3. Награда за најбољег глумца за изражену карактеризацију и самоиронијски отклон, толико потребан у грађењу лика Петра Кочића у представи „Посљедњи мејдан Петра Кочића“ у режији Небојше Брадића, додијељена је Жељку Еркићу. Плакету за најбољег глумца, уручио је директор НПРС, господин Ненад Новаковић.

Одлука је донесена већином гласова. 

 

 


Add this to your website

Репертоар

 

                                             

Grad-Banja-Luka

mtel logo

 

 

 

bel-tv

 

nezavisne-novine-logo

 

radio-nes-logo

Kontakt logo-01 sajt